Gjirokastra shenon sot 16 vite pjese e Trashegimise Kulturore Boterore-UNESCO.
Gjate kesaj periudhe shume ndryshime kane ndodhur ne kete qytet. Megjithate pavaresisht kesaj, vemendja dhe investimet per te vazhduar ruajtjen e kesaj trashegimie qe te paret tane na lane eshte e domosdoshme.
Gjate dites se sotme ne Pazarin Karakteristik aty ku shenohet pllaka qe certifikon pjesmarrjen ne UNESCO te Gjirokastres, eshte zhvilluar ceremonia.
Nenkryetarja e Bashkise Gjirokaster Jorida Muho ka mbajtur fjalen e rastit. Ndersa te pranishem kane qene edhe drejtoresha e DRKK Pezana Rexha dhe Sonila Hysi drejtore ekzekutive nga Agjencia Kombëtare e Diasporës te cilat prezantuan katalogun “Kadare dhe Gjirokastra”,me autor Roland Tasho si nje dhurate per Bashkine Gjirokaster.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu