Në Pikën Kufitare në Kakavijë ndodhen momebtalisht 8 shtetas shqiptarë te cilet vijojnë të qëndrojnë në tokë neutrale. Ndërkaq kufiri është izoluar dhe janë vendosur porta hekuri për të mos lejuar kalimin e emigrantëve ndërsa puna është ndërprerë. Ne oret e para te mengjesit kane qene 15 emigrantë por nga ora ne ore ata jane pakesuar. Ata kërkojnë që të kalojnë në territorin shqiptar. Kërkesa e tyre është që mund të vetëkarantinohen në banesat e tyre dhe jo në hotele pasi nuk kanë mundësi ekonomike.

‘Kërkojmë vëtëkarantim në shtëpi, jemi të pamundur të paguajmë detyrimet që ka vënë qeveria. Shumica prej nesh kanë qenë në Greqi për punë dhe kemi punuar me dita. Jemi pa ngrenë, pa pirë, kërkojmë mbështetje-u shpreh njëri prej emigrantëve që ndodhet në tokën neutrale.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu