Intervista e deputetit demokrat per Qarkun Gjirokaster, Prof. dr. Tritan Shehu, dhene ne televizionin ‘Ora News’.

Grupi parlametar i PD, nga mbledhja e neserme e thirur nga Kryetari i grupit per ceshtjet e seances parlamentare, duhet te mblidhet i plote dhe keshtu te futet ne normalitet.
Tashme elementet politike, por dhe legal jane formalizuar qartesisht.
Askush nuk mund te perjashtoje a pezulloje kerkend ne PD.
Nga Kuvendi i 11 Dhjetorit ky eshte nje kapitull i mbyllur.
Berisha dhe te gjithe duhet te jemi neser dhe te fillojme te bejme se bashku jeten normale parlamentare ne grupin tone.
Edhe Selia tashti eshte de bunkerizuar e cliruar nga tonelata celik e hekur, me te cilat duhet krijuar nje “zone muzeale” ne PD, qe ato cfaqje te pa imagjinueshme te mos perseriten perseri.
Keshtu dalim nga anormaliteti i krijuar prej dates 9 shtator, per te vazhduar se bashku, edhe ne diversitete brenda programit tone.
Asnje nuk mund te jete as i perjashtuar e as i pezulluar, si veprime staliniste e shkaterruese per nje force demokratike keto.
Keto vendime e qartesime jane sanksionuar fort edhe nga Kuvendi i dates 11 Dhjetor.
Vete Z.Basha kur u largua nga zyra e kryetarit te PD e pranoi qe e futi PD ne nje zhvillim anormal, duke e paraqitur si shkak largimi.
Tashme PD eshte e bashkuar e ne kalim te momenteve te veshtira.
Rendesi ka te kuptojme se ka hapesira per te gjithe, ne grup, ne qender dhe ne baze.
Kjo eshte e domosdoshme e po zhvillohet edhe me ristrukturimin e seksioneve, grupseksione te deget.
Shpejt kemi Kuvendin e 30 prillit, mundesi kjo edhe per permiresimet ne statut e me tej zgjedhjen e Kryetarit te PD.
Ne te gjitha keto procese te lira e transparente per te gjithe do te vendose vota e antaresise.
Duhet te harojme te kaluaren, te largohemi nga stalinizmat me perjashtimet e pezullimet!
Te gjitha spekullimet e perdorura deri tashti perfunduan si fllucke sapuni.
Duhet te nxjerrim mesime nga kjo periudhe e veshtire qe kaluam.
Gjithashtu sa me pare te fillojme organizimin per zgjedhjet administrative te vitit tjeter
Shpejt na presin “beteja” te rendesishme me kete rregjim.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu