Fermerët e fshatit Anë Vjosë në Bashkinë e Memaliajt, kanë denoncuar mungesën e subvencionimeve nga ana e organeve të AZHBR në Gjirokastër.

Ndonëse shumë prej tyre kanë aplikuar brenda afateve që përcaktohen, ata sërish nuk kanë rezultuar fitues. Rjedhimisht kjo i ka detyruar shumë prej tyre të humbasin besueshmërinë tek organet shtetërore e kësisoj, të humbin shpresën për të jetuar dhe investuar në Shqipëri.

Mjaft të revoltuar, ata bëjnë fajtor organet e linjës dhe kërkojnë ndhmë konkrete nga ana e kryeministrit Rama për padrejtësitë që i’u bëhen në këtë sezon të ri mbjelljesh.

Ka nga ata fermerë të cilët janë rikthyer në këtë zonë për të rifilluar jetën e tyre pas emigracionit, por që kur konstatojnë padrejtësi në këtë drejtim, atëherë rimendojnë sërish largimin nga Shqipëria dhe rikthim në emigracion njësoj si 32 vite më parë kur emigruan.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu