Në Gjirokastër nuk është respektuar rregulli që pensionistët të mos dalin nga shtëpia. Shumë prej tyre thonë se do duhet të dalin për të marrë ushqime pasi nuk ua sjell njeri në shtëpi.

Ndërkohë ka edhe nga ata qytetarë që sot nuk kanë mundur të marrin dot autorizimin duke aplikuar online tek e-Albania, ashtu sikundër edhe të tjerë që kanë mundur të marrin aprovimin e lejes për të dalë nga shtëpia. Një pensionist që kishte dalë jashtë shprehet: Do marrim ndonjë gjë për të ngrënë. Unë nuk kam pasur që në moshën 5 vjeç, nuk më zë gripi mua. Kemi nevojë të dalim se do të hamë, nuk na sjell qofte njeri.

Ndërkohë një grua e cila nuk është pensioniste, thotë se ka aplikuar për leje për t’u kujdesur për bagëtitë, por nuk ia kanë aprovuar. Kam aplikuar dhe nuk më kanë dhënë, kemi disa bagëti, i thash të paktën në mëngjes, të ndihmoj burrin dhe nuk më lanë. Unë jam e detyruar të dal, si të bëj, ta lë prodhimin të iki dëm, t’i lë pa mjelë bagëtitë. Nuk jam në moshën e pensionit, atë punë që e kemi ngritur vetë ta lëmë, nuk i biem në qafë njeriu nuk kërkojmë punë-shprehet zonja per Jugulajm.net

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu