Në katedralen  ortodokse “Ngjallja e Krishtit” në Gjirokastër është mbajtur sot që në orët e para të mëngjesit mesha e Krishtlindjes . Kanë qenë të shumtë besimtarët që kanë ndjekur këtë meshë e kanë uruar njëri-tjetrin për ditë më të mira.

At Theodhori ka mbajtur meshen per besimtaret e shumte qe u mblodhen ne brendesi te katedrales nderkohe qe nuk kane munguar prezenca e perfaqesuesve me te larte vendore.

Lindja e Jezu Krishtit është një nga festat më të rëndësishme në kalendarin e festave te krishtera dhe festohet masivisht në mbarë boten.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu