Ceremonia e Ujit te Bekuar ne Gjirokaster ka qene e pazakonte ne mos e bunkerizuar.

Kjo pasi kryqi eshte pagezuar ne ujin e kazanit te pagezimit ne katedralen ortodokse “Ngjallja e Krishtit”.

Kleriket ortodokse vendore e kane pare te arsyeshme te zhvillojne ceremonine e hedhjes se kryqit brenda ambjenteve te katedrales, nderkohe qe kushtet atmosferike kane qene te volitshme pa rreshje dhe me temperatura te ajrit deri ne 18 grade celsius.

Heret e kaluara kryqi eshte pagezuar ne rrjedhen e lumit Drino, ndonese edhe nen kushte te veshtura atmosferike, nderkohe qe nuk jane dhene spegime per kete zgjedhje te bere prej klerit vendor ortodoks.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu