Kryesuesi i listet se kandidateve per deputete i Levizjes Socialiste per Integrim  ne Qarkun Gjirokaster, Vangjel Tavo, permes nje postimi ne fb ka bere me dije se, mengjesin e sotem eshte takuar me studente te Universitetit ‘Eqrem Cabej’ te Gjirokastres.

Tavo, gjate takimit ka degjuar shqetesimet e tyre dhe u premtoi studenteve se qeveria e re e pas 25 prillit ka nje program te qarte per te gjithe studentet e Shqiperise.

Ja postimi i Tavos:

Studentët në nevojë urgjente për mbështetje.

– Mbyllja e shumë degëve të studimit,

– tarifat e larta të studimeve Bachelor dhe Master,

– kushtet e vështira në konvikte, premtimi i pambajtur për kartat e studentit,
– nevoja për rimbursimin nga qeveria në shumë të caktuar të librave dhe teksteve,

– mungesa e Masterit Shkencor në Universitetin e Gjirokastrës duke detyruar kështu studentët të shkojnë në Tiranë apo të ndërpresin studimet pasi për ta është e papërballueshme,

– praktikat e papaguara dhe mos-konsiderimi i tyre si përvojë pune,

– dhe mungesa e mundësive për punësim pas diplomimit, janë problemet kryesore të studentëve.

Kjo situatë është e papranueshme.

Qeverisja e re do e rrisë në 5% të PBB buxhetin për arsimin.
Do të masivizojmë programin Mëso dhe Fito, që profesionistët e rinj të punojnë dhe fitojnë pranë biznesit, ndërsa mësojnë në shkollë.

Do të investojmë në kërkimin shkencor dhe inovacionin, që të rinjtë te tregojnë talentin e tyre dhe që shoqëria të konkurrojë në ekonomi me dinjitet si me fqinjët, ashtu edhe me botën.

Do sigurojmë kartën e studentit për të lehtësuar jetën studentore dhe shpenzimet e tyre të përditshme.

Qeverisja e re do përqendrohet e bashkëpunojë me IAL në Gjirokastër në rihapjen e programeve të studimit Bachelor që u mbyllën gjatë këtyre viteve në Universitetin e Gjirokastrës si edhe hapjen e Masterave Shkencor që studentët e jugut të vendit të vijnë në Gjirokastër e jo të ndërpresin studimet apo të sakrifikojë për të shkuar në Tiranë.

Do krijojmë mundësi të shumta punësimi që asnjë i ri apo e re e diplomuar të mos jetë pa punë por të sigurojë pavarësi ekonomike dhe të mbështesë familjen.

Studentët meritojnë më shumë!

Jo propagandë por punë dhe përmbushje e çdo premtimi.

Vangjel Tavo

May be an image of 1 person, sitting dhe E brendshmeMay be an image of 2 njerëz, people sitting, people standing dhe E brendshme

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu