Simptomat më të shpeshta të COVID-19 janë ato që na i përsërisin prej disa javësh: temperatura, lodhja dhe kolla e thatë. Disa pacientë mund të kenë dhimbje trupi, hundë të bllokuar ose sekrecione, dhimbje të fytit ose diarre. Keto simptoma jane zakonisht te buta dhe fillojne gradualisht. Disa njerëz infektohen por nuk shfaqin simptoma apo nuk ndihen të sëmurë.

Rreth 80% e popullsise shërohet pa nevojen e trajtimit mjekësor, ndërkohë që 1 në 6 njerëz sëmuret rëndë. Por shkenctarët po vërejnë me kalimin e kohës edhe simptoma të tjera që shfaqen tek persona e infektuar me Covid 19. Përpos mushkrive janë edhe të tjera organe që po tregojnë se preken. Jugulajm.net i ka renditur ato në bazë të studimeve të fundit shkencore…

1 Truri

(sistemi nervor qëndror)

Turbullime të ndërgjegjjes

Turbullime të përqëndrimit

Epilepsi

Aksident vaskular cerebral

2 Mushkritë

Shqetësime në frymëmarrje

Emboli pneumonare

3 Melçia

Pengesë e funksioneve hepatike

me ngritjen e enzemave

hepatike në gjak

4 Veshkat

Pamajaftueshmëri e thellë renale

5 Sistemi tretës 

Diarre

Të vjella

Dhimbje abdominale

6 Nervat

Prekje e sistemit nervor

periferik

7 Sytë

Inflamacion i pjesës së brendëshme

të qepallave

8 Hunda

Prekje e rrjetës nervore

Humbje e nuhatjes

Humbje e shijes

9 Zemra dhe venat e gjakut

Inflamacion i muskulit kardiak

Inflamim i membranës që

rrethon zemrën

Koagulime brenda venave dhe arterieve

10 Lëkura

Çarje dhe fryrje të gishtave të duarve dhe këmbëve.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu