Anti KÇK” sot zbret në terren, ku pritet të nisë luftën me krimin e organizuar dhe “kokat” që drejtojnë atë. Të mirëpërgatitur, efektivët e OFL-së (Operacioni Forca e Ligjit), e cila është Njësia Speciale, do të jenë në terren për të zbatuar në bashkëpunim me SPAK-un, Ligjin Special, ku do të hetohen pasuritë e personave të dënuar ose akuzuar për krim të organizuar.

Aksioni

Ashtu siç deklaroi edhe një ditë më parë kryeministri Edi Rama teksa foli për “Anti KÇK-në” , sot do të shpërndahen formularët e parë për personat të cilët struktura e OLF-së ka dyshime se kanë vendosur pasurinë nga krimi. Këta persona duhet që brenda 48 orëve të deklarojnë pasuritë e  tyre. Pasi të plotësojnë formularët, këta të fundit do t’i dërgohen  SPAK-ut,  i cili duhet të shprehet për 15 ditë dhe po  kaq edhe gjykata. Pra cikli, pa llogaritur apelin në hapin e parë, mbyllet brenda muajit.

Çfarë deklaroi Rama një ditë më parë?
Kryeministri Edi Rama u shpreh se paketa “Anti KÇK” do ua bëjë jetën ferr kriminelëve.  Ai theksoi se Policia e Shtetit është e angazhuar si asnjëherë më parë në këtë nismë të re dhe kjo është një sprovë për SPAK. Kryeministri nënvizoi se prokurorët dhe gjyqtarët e korruptuar do të pezullohen brenda 3 ditësh. Kreu i qeverisë shtoi se çdo pasuri që nuk do të justifikohet do të sekuestrohet. Ndërsa për mjetet motorrike luksoze, ai u shpreh se do t’u vihen në dispozicion Policisë së Shtetit pasi kriminelët nuk meritojnë të hipin as mbi gomar.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu