Ish ministri i shendetesise Tritan Shehu, permes nje shkrimi ne fb ka reaguar per humbjet e jeteve te mjekeve shqiptare, si pasoje e coronavirusit.

Shehu, qe eshte edhe mjek ne profesion, e ka cilesuar nje realitet tragjik ky si pasoje e falsitetit te masave mbrojtese ndaj mjekeve e personelit, qe realisht mungojne ne te gjithe sistemin.

Ja reagimi i plote i Shehut:

Humbjet nder me te lartat ne Bote te jeteve te mjekeve- arrogance, diskriminim e deshtim!
Mbrojtja e fillimi i vaksinimit Covid te personelit brenda 15 Janarit, domosdoshmeri!
Shqiperia duke arritur dje ne 28 humbje mjekesh nga Covid, renditet nder vendet me numrin me te larte ne rruzull per keto vdekje:
Nr total. % mbi vdekjet. % mbi mjeket.
Shqiperia. 28 3,2 1,3
M. Veriut. 12 0,6 0,24
Italia. 218 0,36 0,09
Gjermani. 28 0,14 0,006
Nje realitet tragjik ky si pasoje e falsitetit te masave mbrojtese ndaj mjekeve e personelit, qe realisht mungojne ne te gjithe sistemin.
Mbrotja e personelit nuk sigurohet me dhenin e dy maskave ne jave mjekut te familjes, me mungesat e medha ne spitale, me amulline e plote organizative ne institucione, me mungesen e testimeve per personelin e pacientet, etj, etj.
Te diskriminosh keshtu personelin eshte nje veper kriminale per te cilen edhe Prokuroria duhet te veproje.
Nje situate e tille tejet e veshtire per kete personel te devotshem, jep efekte tragjike dhe mbi shendetin e jeten e qytetareve duke imponuar:
1-Fillimin e vaksinimit te personelit shendetesor brenda 15 Janarit, si kudo ne Europe.
2-Marjen e masave mbrojtese ne sistem, perfshi dhe testimin e plote te personelit e pacienteve.
Ndryshe keto shifra, se bashku me humbjet e jeteve ne pergjithesi do te njohin vetem rritje me cmim te pa llogaritshem njerezor.
Por fatkeqesisht shenjat nuk jane aspak optimiste!
As mbrojtje e as vaksina, as per personelin e as per shqiptaret ne teresi, qe kane nevoje per reth 5,5 Milion doza te tilla!

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu