Qeveria ka botuar dje në Fletoren Zyrtare zonat e reja ku do të ndërtohet për të gjithë ata qytetarë që humbën banesat e tyre pas tërmetit shkatërrimtar të 26 nëntorit.

Bëhet fjalë për 18 zona të reja, të cilat do të kenë si njësi zbatuese të projekti Fondin Shqiptar për Zhvillim dhe Bashkitë përkatëse.

18 ZONAT E REJA

-Njësia administrative Shijak
-Njësia administrative Laç, bashkia Kurbin
-Njësia administrative Thumanë, bashkia Krujë
-Njësia administrative Laç, Kurbin
-Në bashkinë Krujë janë shpallur dy zona;
-Bubq
-Fushë-Krujë, bashkia Krujë
-Në bashkinë Durrës është shpallur një zone
-Në bashkinë Vorë një zonë
-Në bashkinë Kavajë një zonë

9 zonat e reja në Tiranë:
-Njësia Administrative 6, zona Kombinat, Bashkia Tiranë

-Njësitë Administrative 4 dhe 8, zona “5 Maji”, Bashkia Tiranë
-Njësia Administrative 6, zona Kombinat, Bashkia Tiranë
-Njësinë Administrative 11, Universiteti Bujqësor i Tiranës, Bashkia Tiranë
-Njësinë Administrative Baldushk, Bashkia Tiranë,
-Njësinë Administrative Ndroq, Bashkia Tiranë,
-Njësinë Administrative Pezë, Bashkia Tiranë
-Njësinë Administrative Vaqarr, Bashkia Tiranë
-Njësinë Administrative Zall-Herr, Bashkia Tiranë
Zona ku do të ndërtohen këto qendra banimi janë në Bubq, Fushë-Krujë, në Lacc, në Durrës dhe Tiranë, Vorë dhe në Bashkinë Kavajë.

Me shpalljen e këtyre zonave zhvillimore qeveria i jep njësive zbatuese si Bashkive dhe Fondit Shqiptar për Zhvillim të drejtën për:

a) ndërtimin e banesave të reja ose të ndërtesave publike të dëmtuara;
b) ndërtimin dhe rikonstruksionin e infrastrukturës publike dhe kritike;
c) realizimin e ndërtimeve në këtë zonë;
ç) çdo ndërhyrje tjetër në funksion të rindërtimit të kësaj zone

  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu