Prodhimi industrial në Shqipëri zbriti me 11.2% në vit në tremujorin e parë të vitit 2020, duke u zmbrapsur nga një rritje prej 5.4% në vit në tremujorin e kaluar, sipas të dhënave të paraprake sezonale të publikuara nga instituti i statistikave INSTAT më 19 qershor.

Prodhimi industrial u zvogëlua ndërsa vendi ndjeu pasojat e para të krizës së koronavirus (COVID-19) e cila u shfaq në mars.

Krahasuar me tremujorin e mëparshëm, prodhimi industrial u ul me 14.1% pasi u rrit me 3.6%  në tremujorin e fundit të 2019.

Indeksi i vëllimit të prodhimit në sektorin e minierave dhe guroreve ra në 18.7% në vit në tremujorin e parë, dhe u ul 23.2% .

Image

Në industrinë e prodhimit, indeksi u ul 8.1% në vit dhe ishte më i ulët 7.6% në mesataren e tremujorve.

Në bazë vjetore, prodhimi në sektorin e energjisë elektrike dhe gazit u rrit 23,7% në vit dhe ra me 2.8%.

Prodhimi në furnizimin me ujë dhe administrimin e mbeturinave zbriti 20.6% në bazë vjetore dhe ra në nivelin 21.2% në tremujorin e fundit të 2019.

Prodhimi në sektorin e ndërtimit në Shqipëri ra 9,7% në vit dhe u ul 3,1% në këtë periudhë.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu