Një tërmet i madh me madhësi 5.5 ballë goditi 113 km në jugperëndim të Prishtinës, në Maqedoni herët në mëngjes, njofton sot më 11 nëntor 2020, ora 4:14, VolcanoDiscavery.

Qendra Gjermane e Kërkimeve për Gjeoshkencat (GFZ) njoftoipër  një tërmet me magnitudë 5.5 në Maqedoni pranë qytetit Vrutok, herët në mëngjes, të mërkurën 11 nëntor 2020 në ora 4.54 me kohën lokale në një thellësi të cekët prej 10 km.

Madhësia e saktë, epiqendra dhe thellësia e tërmetit mund të rishikohet brenda orëve ose minutave të ardhshme ndërsa sizmologët rishikojnë të dhënat dhe përsosin llogaritjet e tyre ose agjensitë e tjera lëshojnë raportin e tyre.

Bazuar në të dhënat paraprake sizmike, tërmeti është ndjerë ne të gjithë zonën e epiqendrës.

Në ato zona, ndodhi lëkundja e rrezikshme e tokës me potencialin për të shkaktuar dëme të moderuara deri të rënda në ndërtesa dhe infrastrukturë tjetër e përfshijnë qytete ose qytete ku tërmeti ka të ngjarë të shkaktojë lëkundje të forta toke.

Lëkundja mesatare ka ndodhur ndoshta në Dolna Banjica  që ndodhet 13 km larg epiqendrës, në Zajas  13 km larg, Gostivar  14 km larg, dhe Vrapçisht 17 km larg.

Lëkundje e dobët mund të jetë ndjerë në Shkup që ndodhet 61 km nga epiqendra, në Tiranë  93 km larg dhe Prishtinë  113 km larg.

Kjo histori do të azhurnohet së shpejti nga VolcanoDiscovery.

Të dhënat e tërmetit:

Data dhe ora: 11 nëntor 03:54 UTC

Madhësia: 5.5

Thellësia: 10.0 km

Gjerësia / gjatësia gjeografike e epiqendrës: 41.69 ° N / 20.82 ° E

Burimi kryesor i të dhënave: GFZ

ImageImage

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu