NYT, ne nje shkrim te shkurter i eshte perkushtuar ngjarjes se fundit politike ne shqiperi ku familjaret e Sali Berishes dhe ai vete perosnalisht u shpallen Non Grata nga DASH. Ne shkrim ish kryeministri dhe njeheresh ish presidenti i shqiperise z. Berisha eshte pershkruar me fjalen Uragani Berisha.

Gazeta prestigjoze e vendos Berishen perballen me DASH ku thekson se zyrtari Blinken eshte njeri i Rames por kjo ka ardhur si rezultat i reformave qe do ndermirren ne shqiperi per nje spastrim te mundshem i arenes politike shqiptare me porosi te Rames. 

Kujtojme qe zyrtare amerikan u shprehen diten e sotme per z. Blinken qe ai eshte imun dhe nuk mundet gjykata amerikane te gjykoje per vendime qe jane marre ne arenen nderkombetare, pra edhe sikur Berisha te fitoje gjygjin ne France, perseri z.Blinken nuk mundet te akuzohet per vendim te padrejte apo per indicje nga nje pale tjeter.

Gazeta gjithashtu pershkruan historikun ne arenen politike te z. Berisha ku ve ne dukje meritat dhe arritjet e ketij te fundit qe ka bere gjate gjithe ketyre 30 viteve. Me pas shprehet : vetem nje burre shteti si Berisha i cili qendroi ne krye te PD-se qe nga vitet ’91 mund te jape doreheqjen dhe te pranoje humbjen ne zgjedhjet e vitit e 2013.

Ja si u shpreh Berisha per padine ne France kunder Blinken:

“Per ársyé teresisht te pánjohur per muá, zoti ántony Blinkén ká publikuár djé pá ásnje párálájemrim ne menyre te pápritur dhé shpifesé vléresimé te genjéshtertá te pérsonálitétit tim. Qe kur kám filluár jéten timé politiké, une ju gárántoj sé qe kur kám prékur rrogen é páre ne bordérote é shtétit dhé déri diten é djéshmé nuk ká njéri ne Shqiperi ápo ne bote qe mund te thote sé une jám ápo kám qéne i komplikuár ne nje áfére te çfáredoshmé korruptivé.
Kám udhezuár ávokátin tim ne nje vénd néutrál si Fráncá te ngréje pádi dirékté per gjykáten konvéncionálé te Párisit per shpifjé publiké.”

Burimi: Puls 7

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu