Thonë se pas një burri të suksesshëm fshihet një grua e mrekullueshme.

Për këtë shprehje, atributet zakonisht i takojnë bashkëshortes, por gruaja e parë që fshihet pas edukimit të çdo njeriu është nëna.

Në varësi të kujdesit, edukimit, këshillave dhe rolit të saj varet e ardhmja e njeriut dhe në disa raste edhe një kombi.

Edhe drejtuesit e një shteti janë bij nënash e për këtë, roli i tyre në shoqëri është i lidhur me edukatën, dashurinë dhe kujdesin e marrë në familje, kryesisht atë të nënës.

Po cilat janë nënat e 33 kryeministrave shqiptarë, nga Ismail Qemali tek Edi Rama?

1.Hedije Hanëm Libohova (Vlora)  e ëma e Ismail Qemal  Vlorës

2.Vasfije Alizoti Toptani e ëma e Esad Pashë Toptanit

3.Hanëm Përmeti e ëma e Turhan Pashë Përmetit

4.Merushe Delvina e ëma e Sulejmman Delvinës

5.Asije Vrioni e ëma e Iliaz Vrionit

6.Sofia Evangjeli e ëma e Pandeli Evangjelit

7.Qamo Koculi e ëma e Qazim Koculit

8.Nexhibe Sallahu e ëma e Hasan Prishtinës

9.Elena Kosturi e ëma e Idhomen Kosturit

10.Zavalane Ypi e ëma e Xhaferr Ypit

11.Sadije Toptani e ëma e Ahmet Zogut

12.Maitap Vërlaci e ëma e Shefqet Vërlacit

13.Maria Noli e ëma e Fan Nolit

  1. Aishe Frashëri e ëma e Mehdi Frashërit

15.Polikseni Kotta e ëma e Kostaq Kottës

16.Hanke Corka e ëma e Mustafa Merlika Kruja

17.Behixhe Libohova e ëma e Eqerem Libohovës

18.Qamile Bushati e ëma e Maliq Bushatit

19.Hajrie Mitrovica e ëma e Rexhep Mitrovicës

20.Salije Dine e ëma e Fiqiri Dines

21.Ifete Elbasani e ëma e Ibrahim Biçakut

22.Gjyle Hoxha e ëma e Enver Hoxhës

23.Sulltane Shehu e ëma e Mehmet Shehut

24.Sabrije Çarçani  e ëma e Adil Çarçanit

25.Maria Nano e ëma e Fatos Nanos

26.Ksanthipi Bufi e ëma e Ylli Bufit

27.Inajet Kokona e ëma e Vilson Ahmetit

28.Efigjeni Meksi e ëma e Aleksandër Meksit

29.Rezmo Fino e ëma e Bashkim Finos

30.Janulla Majko e ëma e Pandeli Majkos

31.Fiqirete Meta e ëma e Ilir Metës

32.Sheqere Berisha e ëma e Sali Berishës

33.Aneta Rama e ëma e Edi Ramës

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu