Askund nuk flitet per “integrim kolektiv”, sic kerkon Rama te spekulloje me idene e vjeter e te re serbe te “Jugosllavise se Re”, te cilen ai po na vervit si flamur suksesi edhe nga Washingtoni. – Keshtu shkruan nje nje postim ne fb ish ministri i jashtem Tritan Shehu. Gjithashtu Shehu thekson se “Shengeni” eshte dhe nje teori prej vitesh e atyre qe synojne ta mbajne “Ballkanin Perendimor” jashte BE”.

Ja postimi i plote i Shehut: 

Thelbi i procesit te integrimit europian ngel “merita e secilit vend” ne realizimin e standarteve e kontrolli sistematik i tyre ne etapa nga Komisioni.
Koncepti i inegrimit individual te vendeve vetem forcohet me metodiken e re.
Askund nuk flitet per “integrim kolektiv”, sic kerkon Rama te spekulloje me idene e vjeter e te re serbe te “Jugosllavise se Re”, te cilen ai po na vervit si flamur suksesi edhe nga Washingtoni.
Ne fakt ajo ide “Shengeni” eshte dhe nje teori prej vitesh e atyre qe synojne ta mbajne “Ballkanin Perendimor” jashte BE, qofte per skepticizmin europian te disave ndaj integrimit te tij, qofte per interesa te disa vendeve lindore dominimi mbi kete zone, te gjitha keto diametralisht te kunderta me interesat tona Kombetare e Rajonale.
Edhe sipas metodikes se re ka vetem nje rruge integrimi, realizimi i standarteve europiane nga secili vend, pra koncentrimi total i yne per plotesimin e tyre, pa u degdisur ne shtigje te rrezikeshme deri ne Euroasian, apo qofte edhe pa humbur kohe e energji per te tilla “Unione” sui generis, ndersa per bashkepunimin Rajonal kemi projektet e BE si CEFTA, Procesi i Berlinit etj, te projektuara e kontrolluara nga Brukseli.
Fotografia e Tritan Shehu

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu