Me ne fund mberrin nje lajm i mire per gjithkend qe do te udhetoje ne Greqi apo anasjelltas drejt Shqiperise. Ndonese tani kushdo qe zoteron nje pasaporte te vendeve te BE eshte i lire te qarkulloje ne Greqi apo zonen SHENGEN, pas dates 15 maj te gjithe shtetasit shqiptare apo dhe vendeve ekstrakomunitare, do te mund te udhetojne ne hapesiren SHENGEN.

Lajmi eshte bere i ditur permes nje vendimi te marre nga ana e ministrit te Brendshem dhe mbrojtjes qytetare te Republikes se Greqise si dhe ministrit te shendetesise se shtetit fqinj. Shtyrja e hapjes se kufirit vlen deri ne 15 Maj ne kuader te masave te ndermarra per parandalimin e perhapjes se Covid-19. Ne baze te ketij vendimi do te qendroje i mbyllur edhe kufiri shqiptaro-grek deri ne daten 15 Maj dhe pas kesaj date qarkullimi do te normalizohet.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu