Ambasada amerikane ka publikuar me anë të një videoje, emrat e zyrtarëve të lartë dhe ish-zyrtarëve të shtetit shqiptar të akuzuar për korrupsion, të cilëve familjarisht iu është ndaluar hyrja në SHBA.

Video me tre emrat shërben si ilustrim për mesazhin që ka dhënë sot Ambasada se ”lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë” dhe se të tjerë emra priten t’i shtohen listës prej 14 shqiptarësh.

Në video shfaqet deputeti aktual Tom Doshi dhe ish-kryebashkiaku i Durrësit, Vangjush Dako, të dy bashkëpunëtorët më të ngushtë të kryeministrit Edi Rama në fushatat elektorale të PS dhe i treti, ish-Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, i cili është tërhequr nga sistemi i drejtësisë.

Çfarë është Përcaktimi sipas Nenit 7031(c)?

🇦🇱️ | Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë. Këtë javë, ne do të shpjegojmë përcaktimet publike për korrupsion madhor sipas Nenit 7031(c) të legjislacionit të Shteteve të Bashkuara. Kur Shtetet e Bashkuara mësojnë se një zyrtar qeveritar i huaj është përfshirë në korrupsion madhor, Sekretari i Shtetit ka autoritetin të shpallë individët dhe anëtarët e familjes së tij/saj të afërt si të skualifikuar përgjithmonë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara. #ShqiperiaLuftonKorrupsionin #NdalKorrupsionit🇺🇸️ | The U.S. Government is committed to the fight against corruption and the respect for the rule of law all over the world. Fighting corruption is at the forefront of U.S. Embassy Tirana’s work in Albania. Each week we will highlight a different initiative that we have taken to combat corruption in Albania. This week, we’ll explain public designations for significant corruption under Section 7031(c) of U.S. law. When the United States learns that a foreign government official has been involved in significant corruption, the Secretary of State has the authority to designate the individuals and his or her immediate family members permanently ineligible to enter the United States. #AlbaniaFightsCorruption #StopCorruption

Gepostet von U.S. Embassy-Tirana am Montag, 21. Oktober 2019

 

Në mesazhin e Ambasadës thuhet:

”Qeveria e Shteteve të Bashkuara është e përkushtuar në luftën kundër korrupsionit dhe respektimin e sundimit të ligjit në mbarë botën. Lufta kundër korrupsionit është prioritet i punës së Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë.

Këtë javë, ne do të shpjegojmë përcaktimet publike për korrupsion madhor sipas Nenit 7031(c) të legjislacionit të Shteteve të Bashkuara.

Kur Shtetet e Bashkuara mësojnë se një zyrtar qeveritar i huaj është përfshirë në korrupsion madhor, Sekretari i Shtetit ka autoritetin të shpallë individët dhe anëtarët e familjes së tij/saj të afërt si të skualifikuar përgjithmonë për të hyrë në Shtetet e Bashkuara.”

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu