Nga Kim Mehmeti

Maqedonia e ndërpreu regjistrimin e popullsisë. Edhe atë ashtu siç ndodh në një shtet ku institucion më i lartë është partia, ku ‘ligj’ më i vlefshëm është marrëveshja e arritur mes kryetarëve partiak, e të cilët sillen si bajraktarë fisesh. Pra regjistrimi u ndërpre pasi u ulën kryetarët e partive maqedonase, ai i VMRO-DPMNE’së dhe ai i LSDM’së dhe, mbase i kanë thënë njëri tjetrit – më mirë ta ndërprejmë, sepse do merret vesh sa pak jemi ne, e sa shumë janë të tjerët.

Dhe pastaj, për vendimin e marrë, i informuan partitë shqiptare. Me çka ia mundësuan BDI’së që, siç i takon vasalit besnik, vendimin e liderëve sllavo maqedonas, ta pëlqejë e ta shpallë si shumë të dobishëm për shqiptarët e Maqedonisë.

Pra Maqedonia e ndërpreu regjistrimin e të gjallëve që dallojnë për nga përkatësia etnike, por për fat të keq, nuk mund ta ndalë numërimin e të vdekurve nga pandemia.

Dhe njësoj siç nuk dihet numri i saktë i banorëve të këtushëm sa i përket përkatësisë së tyre etnike, nuk dihet as numri i të vaksinuarve kundër virusit Covud19, sepse dihet sa vaksina kanë hyrë në vend, por nuk dihet sa qytetarë të Maqedonisë kanë dalë jashtë vendit dhe janë vaksinuar nëpër qytete e Sërbisë.

Sa i përket numrit të vaksinave dhe vaksinimit, Shqipëria është e paarritshme për Maqedoninë. Shqipërinë është e paarritshme për Maqedoninë edhe sa u përket paradave të pritjes së vaksinave dhe të vaksinimit të pleqve nëpër sheshe qytetesh e fshatrash, e të cilat parada bëhen nën mbikëqyrjen e ‘bamirësit dhe shpëtimtarit’ të vetëm të popullit – Kryeministrit të vendit.

Sa i përket Kryeministrit të Shqipërisë, mbase nuk dihet saktë se vallë atë më shumë e trishton numri në rritje i përkrahësve të opozitës, apo ai i të infekturave nga virusi Covid19, por nuk ka dyshim se ai nuk ka gjithaq hallin e numrit të jetëve që do shpëtojnë vaksinat, por atë të votuesve që ato do i sjellin ‘Rilindjes’ së tij, tani të maskuar me trëndafilin e PS-së.

Dhe frika nga përballja e 25 prillit atë e bënë të mos i ngjajë një Kryeministri që plotë tetë vite është paguar për t’i shërbyer popullit, por vullnetarit të ndonjë organizate humanitare që flijohet dhe punon falas për Zot e për Milet!

Si i tillë, sa nuk thotë se po të mos ishte ai, nuk do mbetej gjallë asnjë shqiptar. Me çka çdokush që ka sy për të parë e kokë për të menduar, e kupton se Shqipëri është marrë peng nga ata që janë rrogëtarë të popullit, por që ndjehen si pronarë të shtetit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu