Parlamenti Evropian u tha punonjësve të qëndrojnë në shtëpi nëse ata kanë udhëtuar në zona të Italisë me raporte të shumta për infeksione koronavirus, sipas një emaili të brendshëm të dërguar për të gjithë stafin të hënën natën.

Drejtori i Përgjithshëm për Personelin Kristian Knudsen paralajmëroi stafin të qëndrojnë në shtëpi në “izolim” nëse do të kishin udhëtuar brenda 14 ditëve të kaluara në rajonet italiane të Lombardisë, Piemonte, Emilia-Romagna ose Veneto, si dhe Kina (kontinent Kina, Hong Kong ose Macao), Singapori ose Koreja e Jugut.

Rajoni i veriut i Lombardisë, i cili përfshin Milanon, ka raportuar shumicën dërrmuese të më shumë se 200 rasteve të koronavirusit në Itali.

“Nëse jeni mirë dhe nuk keni pasur asnjë kontakt (të dyshuar) me një person të infektuar me romanin Corona, COVID-19”, stafi nuk duhet të vijë në Parlamentin Evropian, as shërbimi i tij mjekësor, sipas emailit nga Knudsen, shihet nga POLITICO.

Në vend të kësaj, ai u kërkoi atyre punonjësve të gjejnë një mënyrë për të punuar nga shtëpia.

“Nëse puna juaj nuk ju mundëson të bëni punë me telefon, ju lutemi mund të kontaktoni Shefin tuaj të Njësisë me telefon ose email për të rënë dakord për detyrat e mundshme për të bërë nga shtëpia,” shkroi Knudsen.

Stafi ishte udhëzuar të kontrollonin temperaturën e tyre dy herë në ditë. Nëse nuk shfaqin simptoma pas dy javësh, ata duhet të kthehen në punë “pasi të keni marrë një dritë jeshile nga mjeku juaj”.

Komisioni Evropian hodhi një qasje të ndryshme të hënën. Punonjësit që kanë udhëtuar në Kinë, Hong Kong ose Makao u udhëzuan të punojnë nga shtëpia. Komisioni e bëri të qartë, megjithëse kjo nuk vlen për vendet e tjera – përfshirë Italinë.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu