Hollanda beson se Bashkimi Evropian nuk duhet të fillojë negociatat e pranimit me Shqipërinë. Në fillim të kësaj jave, udhëheqësit e BE-së argumentuan për këto bisedime.

Sipas Ministrit të Punëve të Jashtme, Stef Blok Shqipëria nuk është ende gati për të nisur bisedimet. Shqipëria duhet të ndërmarrë hapa të mëtejshëm, veçanërisht në luftën ndaj korrupsionit dhe përmirësimin e sundimit të ligjit,’ tha Blok pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave. Dhoma e Përfaqësuesve kaloi një mocion në qershor në të cilin një shumicë e madhe vendosi kundër bisedimeve të pranimit me Shqipërinë.

Për Maqedoninë Veriore, rruga duket e qartë për të filluar bisedimet me BE për anëtarësimin. ‘Maqedonia Veriore ka ndërmarrë hapa të mëdhenj përpara. Përparimi në sundimin e ligjit duhet të vazhdojë, kështu që ne shohim përmirësime të mëdha ??atje ‘, tha ministri.

Image

Korrupsioni dhe droga

Ministrat e Jashtëm të BE-s do të diskutojnë çështjen brenda një jave e gjysmë. Nëse ata nuk mund ta zgjidhin atë, ajo do të kalohet në krye të krerëve evropianë të shtetit dhe qeverisë, që është disa ditë më vonë.

Korrupsioni është ende i shfrenuar në Shqipëri dhe vendi së fundmi ka qenë ‘narco-shteti i vetëm i Evropës’ në lajme, shkruan gazeta holandeze Telegraaf.nl. Shqipëria është një furnizues i madh i marihuanës. Një raport i Departamentit Amerikan të Shtetit përshkroi ‘korrupsionin e madh, institucionet e dobëta qeveritare’ dhe foli për kontrabandën njerëzore, rrjetet e drogës dhe evazionin e taksave në shkallë të gjerë. Mediat britanike si The Guardian dhe The Independent kanë shkruar për ‘Kolumbinë e Evropës’.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu