Portreti i Asdrenit, rilindasit që shkroi tektin e Himnit të Shqipërisë, do te jete ne prerjen e re te Bankes se Shqiperise te 10000 lekesh-it.

“Ditën e martë, datë 15 qershor 2021, ora 11:00, në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të organizohet prezantimi i dy prerjeve të radhës së serisë së re të kartëmonedhës shqiptare, përkatësisht 1000 Lekë dhe 10000 Lekë”,-njofton Banka e Shqipërisë.

Me 15 Qershor këto prerje do të nisin qarkullimin. Në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të prezantohet kartmonedha prej 1000 lekë dhe risia, kartmonedha 10.000 lekë.

Ndërkohë, gjatë vitit 2021 pritet që të hidhet në qarkullim edhe kartmonedha e re 2000 lekë, pasi kartmonedhat me vlerë 200 dhe 5000 lekë u hodhën në treg në 30 shtator të vitit 2019.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu