Pas një pauze, Greqia do të jetë në gjendje të hapet për turistët nga data 15 maj, konfirmoi të mërkurën Kryeministr grek Kyriakos Mitsotakis, duke thënë se pandemia e koronavirusit po tregonte shenja stabilizimi të ndihmuara nga shpërndarja e vaksinave.

“Vaksinat, vetë-testimet dhe moti më i mirë na bëjnë të sigurt se kjo aventurë e paparë po mbaron,” tha Mitsotakis në një fjalim të posaçëm drejtuar popullit nga televizioni.

Sidoqoftë ai tha se normat e rasteve ishin akoma të larta dhe njerëzit nuk duhet të udhëtonin gjatë fundjavës së Pashkëve Ortodokse, e cila fillon në 30 prill.Unë kam thënë që qëllimi ynë është një Pashkë e sigurt dhe një verë e lirë,” tha ai.

Ai gjithashtu informon grekët për lehtësimin gradual të masave të koronavirusit, duke njoftuar rihapjen e kafeneve dhe restoranteve për të ngrënë jashtë që nga 3 maji (një ditë pas Pashkëve Ortodokse), me tavolina të distancuara dhe vetë-testim të punonjësve.

Më 3 maj gjithashtu, ora e ndalimeve të natës do të shtyhet edhe dy orë, deri në 11:00, për këtë hapje.

Më 10 maj, shkollat ​​e mesme dhe fillore të vendit do të rihapen me vetë-testim si për studentët, ashtu edhe për personelin e shkollës.

Mitsotakis gjithashtu njoftoi se platforma për rezervimin e vaksinimeve do të hapet për të gjithë mbi 30 javën e ardhshme, duke theksuar rëndësinë e vaksinës si një pengesë kundër virusit dhe një aleat në luftën për një kthim në normalitet.

“Unë do t’ju ftoj, edhe një herë, ju lutem, të mbroni shëndetin tuaj me këtë dhuratë të madhe të dhuruar nga shkenca. Rreziku nuk përgjon te vaksina. Ai fshihet në sëmundje dhe dhimbje. Shifrat tregojnë se një aksident në rrugë ka më shumë gjasa të ndodhë sesa një ndërlikim nga vaksina.” tha ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu