Në Greqi, nxënësit e shkollave të mesme janë planifikuar të kthehen në klasë të hënën, faza tjetër kryesore e planit të qeverisë për të hequr kufizimet e vendosura në mars ndaj koronavirusit.

Por disa studentë kanë thënë për Kathimerini se nuk planifikojnë të shkojnë në shkollë nëse nuk është absolutisht e domosdoshme dhe do t’i kalojnë javët e ardhshme duke u përgatitur për provimet e pranimit universitar në qershor, nga shtëpia.

Pjesëmarrja ka tendencë të jetë e dobët në javët që çojnë në provimet mbarëkombëtare, pasi studentët janë lejuar të rrinë në shtëpi gjatë periudhës së studimit.

Këto mungesa pritet të jenë edhe më të mëdha këtë vit, përkundër përpjekjes së qeverisë për t’i rikthyer nxënësit në klasa – duke filluar nga nxënësit e klasave të larta të gjimnazeve dhe duke vazhduar me të gjithë nxënësit e shkollave të mesme që nga 18 maj.

Në komentet për Kathimerini, Mikelino Maragoudakis, një nxënëse në Aneksin e Liceut Model, tha që ai nuk ndihej gati për të rifilluar shkollën.

“Të futem në provimet e pranimit në universitet është qëllimi im i jetës, kështu që nuk është normale të jem ndërkohë I shqetësuar se mund të sëmuremi,” tha ai, duke shtuar se ai planifikonte të shkonte në shkollë “vetëm nëse do të ishte shumë e nevojshme për të marrë leksionet.”

Javën e kaluar, Ministria e Arsimit dërgoi udhëzime gjithëpërfshirëse për shkollat ??e vendit, duke detajuar të gjitha masat e nevojshme të higjienës dhe të gjitha informacionet që mësuesit, prindërit dhe studentët duhet të dinë.

Përveç mbajtjes së një distancë prej të paktën 1.5 metra nga nxënësit dhe mësuesit e tjerë, studentët udhëzohen gjithashtu që të mos shkëmbejnë libra dhe tekste të tjera.

Nxënësit gjithashtu do të duhet të përdorin mbulesat e tastierës, në përputhje me udhëzimet e autoriteteve shëndetësore, ndërsa karriget duhet të dezinfektohen para se dikush të ulet.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu