Greqia blindon kufirin me Turqinë, do të ndërtojë një gardh, që për qeverinë helene do të sjellë siguri te qytetarët.

“Ndërtimi i gardhit të ri në kufirin greko-turk në Evros ishte e pakta që qeveria mund të bënte për t’i bërë qytetarët grekë të ndiheshin të sigurt që po mbajnë lart moralin e vendit në një moment kaq të vështirë,” tha Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis.

Kryeministri tha se puna po përparon me shpejtësi, duke shtuar se projekti do të përfundojë në Prill 2021. Një gardh i ri me gjatësi 26 km është aktualisht në ndërtim e sipër me pjesët e vjetra prej 10 km duke u azhurnuar.

Projekti përfshin përfitime të shumta, pasi përveç karakterit të tij themelor mbrojtës-parandalues, ai do të funksionojë gjithashtu si një projekt modern i kontrollit të përmbytjeve i udhëhequr nga njëra anë nga gjeomorfologjia speciale e Evros dhe nga ana tjetër nga respekti për prodhimin bujqësor vendas.

Gardhi i ri do të përbëhet nga një parmak i fortë çeliku metali. Së bashku ata po ndërtojnë punime tokësore për mirëmbajtjen, azhurnimin dhe ndërtimin e rrugëve të reja për mbikëqyrjen dhe mirëmbajtjen e barrierave artificiale përgjatë lumit.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu