Artemisa Vasili, shqiptarja 19 vjeçarja e zhdukur ne Koropi te Greqise rreth 8 muaj me pare, duket se ka angazhuar per zbardhjen e ketij ‘thrilleri’ edhe kompania e fuqishme e teknologjise boterore Google.

keshtu, Google ka dorëzuar tek autoritetet policore greke të gjitha adresat e email-it që disa prej tyre ishin në Gmail pas zhdukjes së Artemis dhe nga të cilat dolën elemente të rëndësishëm.

Oficerët e policisë tashmë kanë emrat e parë të atyre që janë përfshirë në zhdukjen e 19 vjeçares, pasi privatësia përkatëse e IP ishte hequr.

Të gjitha këto u bënë të ditur nga programi ‘Dritë në tunel’ nga këshilltari teknik i familjes Vassilios Georgopoulos, kriminolog i krimit kibernetik dhe shqyrtues i provave dixhitale.

Në një lidhje të drejtpërdrejtë me emisionin, avokati i familjes së Artemisit, Stavros Georgiou, iu referua një zhvillimi të rëndësishëm.

“Që nga 12 maj, një kërkesë për ndihmë juridike iu është bërë Shteteve të Bashkuara të Amerikës përmes Ministrisë së Drejtësisë. Skedarët e rëndësishëm të Google, Facebook dhe Instagram janë ruajtur atje. Ne duam të shohim se çfarë ekzistonte dhe nuk ekziston tani. Për të zbuluar se çfarë kërkonte Artemis, çfarë diskutimesh kishte ajo dhe nëse disa njerëz kanë fshehur informacione rreth saj pas zhdukjes. Ne besojmë se me këtë veprim zyrtar të Ministrisë, do të na jepet informacioni që ne kërkojmë ”.

Dhe vëllai i 19 vjeçares  së zhdukur, Aris Vasili, foli në emision për tmerrin që ka përjetuar familja e tij gjatë gjithë kësaj kohe.

“Ne besojmë se Artemis është gjallë dhe lutemi që ajo të jetë mirë. Ne jemi duke pritur për një telefonatë nga ajo për t’i dhënë fund ankthit tonë. »

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu