Shkrimtari shqiptar nga qyteti i gurte i Gjirokastres Ismail Kadare, është vlerësuar nga Presidenti i Francës Emmanuel Macron me titullin më të lartë shtetëror, ‘Oficer i Madh i Legjionit të Nderit’.

Promovimi civil i Legjionit të Nderit më 1 janar mbledh 487 njerëz ‘të ndarë midis 395 kalorësve, 73 oficerëve, 13 komandantëve, 4 oficerëve të madh dhe 2 kryqeve të mëdha’.

Sociologu Claudine Herzlich dhe egjiptologu Christiane Ziegler janë ngritur në rangun e oficerit të madh, ashtu si dhe shkrimtari shqiptar Ismail Kadaré dhe shkrimtarja franko-bullgare Julia Kristeva shkruan gazeta franceze Le Monde.

 

‘E themeluar nga Napoleon Bonaparte në vitin 1802, Legjioni i Nderit është më i larti i dallimeve kombëtare franceze. Sot, ajo ka 92,000 anëtarë, të shpërblyer për meritat e tyre të shquara në shërbim të kombit.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu