Koronavirusi deri më tani në Shqipëri ka prekur 197 persona ku 33 janë shëruar dhe 10 kanë humbur jetën. Vendi vazhdon që të jetë i izoluar ku nga e hëna do të ashpërsohen edhe më shumë masat.
Nga 12 qarqet e Shqipërisë deri më tani 2 prej tyre nuk kanë asnjë të prekur dhe janë Qarku i Gjirokastrës dhe ai i Dibrës.

Qarku i Dibrës ka një popullsi prej 134135 banorësh në katër bashki që janë:

Bashkia e Dibër,

Bashkia Bulqizë,

Bashkia Klos,

Bashkia Mat.

Qarku i Gjirokastrës ka një popullsi prej 70 331 banorësh dhe ka 7 bashki.

Bashkia Dropull,

Bashkia Gjirokastër,

Bashkia Këlcyrë,

Bashkia Libohovë,

Bashkia Memaliaj,

Bashkia Përmet,

Bashkia Tepelenë.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive, është si vijon:
– Tiranë         113 raste
– Durrës          11 raste
– Lushnje          4 raste
– Elbasan          5 raste
– Rrogozhinë     2 raste
– Fier              21 raste
– Kavajë           4 raste
– Korçë           12 raste
– Vlorë             5 raste
– Shkodër         4 raste
– Lezhë            4 raste
– Berat             1 raste
– Has               2 raste
– Krujë             3 raste
-Tropojë           3 raste
– Pukë             3 raste

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu