Nga Endrin Gjipali

📢Lali €ri ose Bashkia e #Tenderave çmim në kokë!

🔴Duke bërë krahasimin e tenderave për rikonstruksion të kryera nga Bashkitë në periudhen #2015-2019 rezulton se Bashkia Tiranë ka tenderuar një vlerë 8.6 herë më shumë se Bashkia Lezhë.

🔴Ajo që tregon abuzimin me këto tendera është fakti se Vlera #Fituese në raport me Fondin #Limit, rezulton se në Bashkinë #Tiranë fitohen tenderat mesatarisht me 92% të Fondit Limit ndërkohë që aty ku tenderat janë zhvilluar me konkurence të lirë si #Bashkia #Lezhe rezulton 33.2%.

🔴Nëse Bashkia Tiranë do kishte lejuar garë të ndershme dhe jo tendera të paracaktuar do u kishte kursyer taksa-paguesve rreth 10 milion €, ose do ishin ndërtuar mbi 500 #shtëpi #individuale të prishura nga #tërmeti

Shifrat nga Open Data Albania.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu