Presidenti Ilir Meta ka dalë në një konferencë shtypi për të dhënë fakte të reja mbi grushtin e shtetit.

Presidenti ka publikuar sot disa mashtrime që janë bërë nga ana e parlamentit të Shqipërisë për konsultimet që ky i fundit pretendon se i kishte bërë për ligje dhe akte e në fakt nuk i ka bërë, lidhur me  Gjykatën Kushtetuese.

Meta ka cituar disa institucione, duke filluar nga Komiteti Shqiptar i  Helsinkit deri tek Këshilli i Lartë Gjyqësor, që kanë thënë se nuk u është kërkuar mendim.

Po ashtu, KLP ka thënë se nuk rezuton të jetë kërkuar mendim nga Kuvendi. Prapë, tha Meta, një gënjshetër tjetër.

Qëndra Respublica thotë se nuk ka marrë pjesë në konsultim dhe nuk ka dërguar asnjë opinion lidhru em draftin, një gënjeshtër tjetër kjo nga ana e Kuvendit, që thotë të kundërtën.

Edhe Fondacioni Soros po ashtu.

Pra, Komisioni i Ligjeve, në raportin që i ka servirur seancës plenare, i ka paraqitur një raport të gënjeshtërt Komisionit të Venecias.

“Ky sekt kriminal është krijuar për të krijuar përshtypjen e gënjeshtërt në publik se për krijimin e organeve kushtetuese ka marrë mendimin e institucioneve,” theksoi Meta.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu