Kryeministri ka firmosur largimet e para të drejtorëve të mëdhenj të administratës shtetërore, pasi i përdori rëndshëm për fushatën zgjedhore.

Siç e kishte lajmëruar gazeta “Panorama”, lëvizjet e para të këtij mandati do të ishin drejtorët e mëdhenj në nivel qendror, rajonal dhe bashkiak. Ish-zv.ministri i Infrastrukturës, Hantin Bonati, është emëruar në krye të Albcontrol, duke zëvendësuar Mina Kustën. Vetëm pak  ditë më parë Bonati u lirua nga detyra me një vendim qeverie si zv.ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë.

Bonati e mbante detyrën si zv.ministër i MIE që nga tetori i vitit 2017. Ndërsa Ergys Verdho është shkarkuar si kreu i ARRSH-së dhe është emëruar drejtor i KESH-it. Verdho zëvendësoi Benet Becin, i cili u zgjodh deputet i qarkut të Shkodrës. Në krye të Autoritetit Rrugor Shqiptar është emëruar Evis Berberi.

Disa lëvizje të detyrueshme pritet të bëhen edhe për shkak të zgjedhjes si deputetë të drejtuesve të  enteve të rëndësishme publike, lëvizje do të ketë edhe në drejtori të tjera.

Ajet Zyberi zuri vendin e drejtoreshës së Inspektoratit Kombëtar të Mbrojtjes së Territorit, Dallëndyshe Bici, e cila u emërua dy javë më parë zv.ministre e Mbrojtjes. Por mësohet se lëvizjet do të prekin dhe tatimet e doganat, por dhe agjenci të rëndësishme shtetërore. Përtëritja e  rejtuesve kryesorë të administratës publike pritet të bëhet nga kabineti aktual, ndërsa Kryeministri u shpreh dy ditë më parë se qeveria e re do të duhet të krijohet pas sezonit veror.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu