OSBE duket se po ndjek standarde të dyfishta në qëndrimet e saj në raport me lirinë e medias në rajon. Ndërsa për Shqipërinë përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Medias, Harlem Désir, është dakord me paketën “antishpifje” të qeverisë, në Maqedoninë e Veriut ai mbështet vetërregullimin nga media.

Më konkretisht mund të lexoni deklaratën e OSBE për Maqedoninë e Veriut

Përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Medias, Harlem Désir, shprehu mbështetjen e tij për regjistrin për vetë-rregullimin e mediave online në Maqedoninë e Veriut, i cili u njoftua sot nga Këshilli i Etikës së Medias së bashku me Shoqatën Gazetarët e Maqedonisë dhe Dhoma Ekonomike.

“Vetë-rregullimi i mediave është një mekanizëm i dobishëm për promovimin e informacionit cilësor, ruajtjen e lirisë së editorialit dhe forcimin e besueshmërisë së mediave,” tha Désir.

Nisma synon të promovojë vetë-rregullimin e mediave online përmes, ndër të tjera, financimit transparent; angazhimin e mediave në internet për të respektuar Kodin e Gazetarëve; dhe publikimi i vendimeve nga Këshilli i Etikës së Medias.

“Shpresoj që kjo punë e përbashkët nga disa organizata në Maqedoninë e Veriut të jetë e dobishme për platformat e mediave online, si dhe për komunitetin e gjerë të mediave,” përfundoi Désir.

Përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Medias vëzhgon zhvillimet e mediave në të gjitha 57 shtetet pjesëmarrëse të OSBE-së. Ai siguron paralajmërim të hershëm për shkeljet e lirisë së shprehjes dhe lirisë së mediave dhe promovon respektimin e plotë të angazhimeve të lirisë së mediave të OSBE-së.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu