Ato janë dy femra, dy shqiptare, dy pilote që po lavdërohen nga Shtetet e Bashkuara.

Njëra prej tyre eshte nga Kosova e tjetra nga Shqipëria,

Ato quhen Valdeta Mehanja dhe Armela Murati.

Janë dy pilotet që po konsiderohen histori sukesi në fushën e tyre ushtarake.

Ambasada e SHBA-së në Tiranë ka publikuar një shkrim për suksesin e tyre, duke i cilësuara si të parat në punën që bëjnë.

Ja postimi i plotë:

Njihuni me të “parat” të cilat po bëjnë hapa përpara drejt barazisë. Togerja e 2-të Valdeta Mehanja (majtas), pilote helikopteri me Regjimentin e Aviacionit 1-131 nga Garda Kombëtare e Alabamës dhe shqiptare e lindur në Kosovë, bisedoi mbi ngjashmëritë midis tyre me piloten e helikopterit të parë shqiptare femër, Togeren e 2-të Armela Murati, në aerodromin e Farkës në Shqipëri, ndërsa marrin pjesë së bashku në #Defender21.

(Të drejtat e fotos: Ushtria Amerikane për Europën dhe Afrikën)

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu