Drejtuesi i Ekipit të Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së, Peter Glerum deklaroi se ekspertët nga vendet e BE-së dhe OKB-ja po vijojnë kontrollin e çdo banese që shqiptarët të jenë të sigurt.

Ai tha se ekspertët nuk do të largohen nga Shqipëria pa bërë vlerësimin e plotë të dëmeve,

“Jam krenar që drejtoj një ekip ekspertësh të BE-së dhe OKB-së në vendin tuaj për një reagim të kombinuar. Ne filluam me operacionin e kërkim shpëtimit.

Etapa e kërkimit të njerëzve nën rrënoja ka përfunduar. Disa operacioni ishin të suksesshme, por me keqardhje u shënuan edhe viktima.

Po shikojmë për vlerësimin e dëmeve. Në fillim ishte situatë kaotike, por tani një strukturë e themeluar mirë me ministrin Çuçi për të koordinuar të gjitha aktivitetet dhe ne e mbështesim atë në vlerësimin e dëmeve.

Ne vlerësojmë të gjitha ndërtesat për siguri për të siguruar të gjithë shqiptarët.

Dje ishin 38 inxhinierë në terren, sot 50 dhe operacioni do të vijojë në ditët e ardhshme. Po mendojmë për njerëzit që duhen strehuar, po ofrojmë mbështetje për njerëzit që kanë humbur gjithçka.

Për momentin një vlerësim i nevojave po vijon. Ne do të jemi këtu deri në vlerësimin e plotë të dëmeve dhe deri në momentin që ndihma ndërkombëtare të shkojë në destiancion. Shqipëria ka nevojë për mbështetjen tonë” tha ai.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu