Me fillimin e pranverës nis në Gjirokastër edhe një projekt tepër ambicioz ndërkombëtar për luginën, projekt i cili çel prespektiva të shkëlqyera si për arkeologjinë shqiptare, studimet e antikitetit, por edhe për turizmin. Per kete qellim eshte ngarkuar arkeologu i njohur gjirokastrit Dr. Melsi Labi i cili eshte punonjës i brendshëm shkencor në Akademinë e Shkencave të Republikës së Shqipërisë.

Zoti Labi njihet si personalitet i padiskutueshem i cili me ekspeditat kombëtare e ndërkombëtare qe ka hulumtuar, po ndihmon dhe hedh dritë mbi historinë e antikitetit në Luginën e Drinos ne Gjirokaster.

Dr. Melsi Labi, me detyrën e specialistit të luginës në Akademinë e Shkencave është njëkohësisht dhe pergjegjësi i projekteve ndërkombëtare të lugines së Drinos.

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu