Austria ka lëshuar nivelin më të lartë të alarmit për të gjithë Ballkanin Perëndimor, ditën kur BE lejoi vetëm dy vende nga gjashtë që të jenë pjesë e listës së sigurt.

Sipas BBC, Austria ka lëshuar nivelin më të lartë të paralajmërimit për gjashtë vendet: Serbia, Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia e Veriut, Shqipëria dhe Kosova.

Sipas BBC, kategoria e gjashtë e paralajmërimit prek të gjitha udhëtimet drejt Ballkanit Perëndimor dhe rekomandon që austriakët të rikthehen nga këto vende menjëherë.

Ata që do të rikthehen, ose do të përballen me karantinë 14-ditore, ose duhet të tregojnë prova të një testi negativ për Covid-19.

Lajmin e bëri të ditur ministri i Jashtëm, Alexander Schallenberg.

Sipas BBC, këto vende të Ballkanit kanë njohur një rritje të ndjeshme të rasteve me koronavirus.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu