Kryetari i PD-së, Lulzim Basha, i ka bërë thirrje qeverisë të shpallë Gjendjen e Fatkeqësisë Natyrore në të gjithë Shqipërinë.

FJALA E KRYETARIT TE PD, LULZIM BASHES:

Të dashur bashkëqytetarë

Kjo javë nis me një rritje të numrit të të infektuarve me koronavirus dhe për fat të keq, edhe me një rritje të numrit ët viktimave.

Dua t’jua afroj ngushëllimet e mia, familjeve të viktimave dhe të uroj nga zemra të gjithë ata që ndodhen në kushtet e infektimit dhe të shtrimit spitalor, shërim sa më të shpejtë.

Dua ta nis me një falënderim për gjithsecilin prej jush qytetarë të dashur që respektuat ditën e djeshme, rregullat e vetizolimit, distancimit social dhe të karantinës së detyruar.

Dua po kështu t’u bëj një thirrje nga zemra, të respektoni pikë për pikë, udhëzimet e detajuara sot nga Policia e Shtetit për të vazhduar në mënyrë të disiplinuar, distancimin social si një nga mjetet më të fuqishme për ndalimin dhe ngadalësimin e përhapjes së virozës dhe efekteve të saj shkatërruese mbi shëndetin e të dashurve, të afërmve tanë, në veçanti të prindërve tanë dhe të atyre që nuk gëzojnë shëndet të plotë.

Të dashur qytetarë

Sot është koha që të gjithë së bashku të bëjmë çfarë të mundemi dhe në duart tona kemi një armë të fuqishme përmes distancimit social, përmes rregullave të distancës edhe kur detyrohemi të dalim nga shtëpia, për të kryer nevojat e domosdoshme të ditës – ne mund dhe do ta ngadalësojmë shpërhapjen e virusit.

Nga ana tjetër dua t’i bëj thirrje sot Qeverisë të shpallë Gjendjen e Fatkeqësisë Natyrore në të gjithë territorin e Republikës së Shqipërisë.

Dua po ashtu t’i bëj thirrje Qeverisë të urdhërojë menjëherë mbylljen e të gjithë bizneseve me dendësi të madhe punonjësish në ambiente të mbyllura, siç janë fasoneritë, call centers apo të tjera fabrika të tjera prodhimi, ku afërsia fizike e punonjësve përbën një rrezik të pashmangshëm për transmetimin e virusit dhe kthimin e tyre në mbartës dhe infektues të virozës. T

Të dashur bashkëqytetarë, sot është dita të qëndrojmë krah për krah njeri-tjetrit.

 

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu