Anetaresimi i Shqiperise ne Keshillin e Sigurimit te OKB ne New York, eshte pershendetur nga ish kryediplomati shqiptar  prof.Dr.Tritan Shehu.

Ne nje reagim te fundit ne rrjetin social FCB, zoti Shehu vec pershendetjes, ka apeluar tek qeveria shqiptare e sidomos tek kreu i saj Rama, qe mos te shfrytezoje kete mundesi per qellime okulte por ne perputhje me interesat shqiptare dhe partnerit strategjik sic eshte SHBA.

Zoti Shehu sjell shembuj konkrete kur Shqiperia ishte kryesuese e radhes e OSBE apo dhe qendrime te kunderta ne raport me SHBA ne te kaluaren e afert.

Postimi i plote i Prof.Dr.Tritan Shehut ne fcb.

Zjedhja e Shqiperise si Antare e Perkoheshme e Keshillit te Sigurimit, nje mundesi reale, por qe nuk duhet keqperdorur si Presidenca e OSBE, apo mundesi te tjera.
Shume pozitive kjo hapesire e re per vendin tone.
Por qe nuk duhet te kete fatin e shume mundesisve te tjera te mepareshme te diplomacise sone.
Dhe as duhet te kthehet ne nje hapesire improvizimesh, teatralitetesh personale a rolesh jo adeguate, gabimesh trashanike prej lidhjeve okulte te Rames e kesaj qeverie, sic ka ndodhur prej 2014-te qofte kjo ne nismat e qendrimet tona Rajonale, te daljet nga realiteti e “mega rolet” e tij ne periudhen e kryesimit te OSBE, apo shume raste te tjera.
Vecanerisht desheroj te permend gabimet e renda ne Asamblene e OKB, konferencen Islamike etj, kur per shkak te disa lidhjeve e kondicionimeve te pa perputheshme me interesat tona, u mbajten qendrime a u votua diametralisht kunder pozicioneve te ShBA per ceshtje te sigurise globale, apo te lidhura me me gjendjen e Lindjes se Mesme.
Rama duhet te kuptoje se pavaresisht disa “preferencave” e atyre lidhjeve te tij, vecanerisht tashti ne Keshillin e Sigurimit, per ceshtjet e sigurise globale e per zonat e veshtira e te “nxehta” ne Bote, vendi yne duhet te ndjeke krejtesisht politiken e ShBA, si garanti kryesor i paqes e stabilitetit kudo.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu