35 organizata nga vende të ndryshme të botës kërkojnë nga qeveria “Rama” të mos miratojë ligjet kundër medias, që cenojnë lirinë e shprehjes.

Organizatat që njihen me emrin “Solidarity Platform” i janë bashkuar deklaratës së organizatave shqiptare të medias dhe Komitetit Shqiptar të Helsinkit, duke i bërë thirrje Qeverisë Shqiptare të tërheqë paketën ligjore anti-shpifje që i është propozuar Kuvendit dhe në rast mostërheqje, i bëjnë thirrje Kuvendit ta rrëzojë atë menjëherë.

Pjesë e organizatave nënshkruese janë 10 Komitete Helsinki me reputacion të lartë dhe veprimtari të spikatur për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të njeriut, në nivel komëtar dhe ndërkombëtar. Një pjesë e organizatave e kanë qendrën e veprimtarisë së tyre në Hollandë, Norvegji, Serbi, Maqedoni, Bullgari, Armeni, Poloni, Greqi, etj.

Përveç mbështetjes fuqimisht të argumenteve të paraqitura më herët nga organizatat shqiptare të medias dhe Komiteti Shqiptar i Helsinkit, Rrjeti Solidarity Platform vendos theksin tek fakti që “kjo paketë ligjore nuk përputhjet me angazhimet që Shqipëria ka ndërmarrë në kuadër të kryesimit të OSBE-së dhe në mënyrë të veçantë me nevojën për siguri dhe stabilitet, prosperitet të shtetasve të vendeve tona“.

Organizatat kërkojnë nga BE, KE dhe OSBE që të reagojnë kundër këtyre ligjeve që godasin lirinë e fjalës.

Lista e organizatave ndërkombëtare

 • Civic Solidarity Platform members:
 1. Netherlands Helsinki Committee
 2. Norwegian Helsinki Committee
 3. Macedonian Helsinki Committee
 4. Helsinki Committee for Human Rights in Serbia
 5. Helsinki Foundation for Human Rights (Poland)
 6. Bulgarian Helsinki Committee
 7. Helsinki Citizens’ Assembly – Vanadzor
 8. Helsinki Committee of Armenia
 9. Helsinki Association Armenia
 10. Human Rights Centre ZMINA
 11. The Human Rights Movement: Bir Duino Kyrgyzstan
 12. Human Rights Matter (Berlin)
 13. ch
 14. Human Rights Center of Azerbaijan
 15. Human Rights Monitoring Institute
 16. Association of Ukrainian Human Rights Monitors on Law Enforcement (UMDPL)
 17. Center for the Development of Democracy and Human Rights
 18. Centre de la protection internationale (France)
 19. Center for Civil Liberties (Ukraine)
 20. Citizens’ Watch
 21. Crude Accountability
 22. The Swedish OSCE-network
 23. DRA – For a European Civil Society (Berlin)
 24. Public Association “Dignity”
 25. Public Verdict Foundation
 26. Public Foundation Golos Svobody Kyrgyzstan
 27. Promo LEX
 28. Reporters’ Freedom and Safety
 29. International Partnership for Human Rights (IPHR)
 30. Office of Civil Freedoms (Tajikistan)
 31. Truth Hounds
 32. Institute for Reporter’s Freedom and Safety
 33. Women’s International League for Peace & Freedom (WILPF)
 34. ZARA – Zivilcourage und Anti-Rassimus-Arbeit (Civil Courage and Anti-Racism Work)
 35. Greek Helsinki Monitor

Lista e organizatave Shqiptare:  

 1. BIRN Albania
 2. Civil Rights Defenders
 3. Citizens Channel
 4. Faktoje
 5. Instituti Shqiptar i Medias
 6. Instituti Shqiptar i Shkencave
 7. Këshilli Shqiptar i Medias
 8. Komiteti Shqiptar i Helsinkit
 9. Lidhja e Gazetarëve të Shqipërisë
 10. Qendra Res Publica
 11. Qendra Shqiptare MediaLook
 12. Qendra Shqiptare për Gazetari Cilësore
 13. Shoqata e Gazetarëve Profesionistë të Shqipërisë
 14. Unioni i Gazetarëve Shqiptarë3

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu